Transplantacija obrva

Obrve su važan estetski dio lica koji naglašava njegove crte i daje mu karakter. Nedostatak dlačica u ovoj regiji može da naruši i potpuno izmjeni izraz lica.

Transplantacija obrva je veoma popularna estetska intervencija jer omogućava da se na prirodan način nadoknadi manjak dlačica u regiji obrva vraćajući licu skladan izgled. Kao davajuća regija se bira ona koja se lako može pokriti okolnom kosom.

KAKO SE OBAVLJA TRANSPLANTACIJA OBRVA

Transplantacija obrva je fina i precizna procedura koja daje prirodan izgled za razliku od trajne šminke, iscrtavanja obrva i tetoviranja. Umjesto bojom, kod transplatacije obrva se njihov nedostatak koriguje sopstvenom dlakom. Ova procedura je do te mjere dovedena do savršenstva da se transplantirana dlaka ne razlikuje od okolnih dlačica. Iz pomenutih razloga, transplantacija obrva je najbolji i najefikasniji način da se postignu trajne, trodimenzionalne obrve.

Njega nakon transplantacije obrva ključna je za osiguravanje najboljih mogućih rezultata i brzog oporavka. Evo nekoliko temeljnih uputa:

  1. Izbjegavajte dodirivanje ili trljanje obrva: Prvih nekoliko dana nakon transplantacije izuzetno je važno izbjegavati dodirivanje ili trljanje transplantiranih područja kako biste spriječili ispadanje transplantiranih folikula.

  2. Pratite upute za čišćenje: Vaš liječnik će vam dati specifične upute o tome kako nježno čistiti transplantirano područje. Obično se preporučuje korištenje blage, neiritirajuće sapunice ili šampona koji neće oštetiti novotransplantirane folikule.

  3. Izbjegavajte šminku i proizvode za obrve: Nemojte koristiti šminku ili druge kozmetičke proizvode na transplantiranim obrvama dok vam liječnik ne da dozvolu, obično nakon što se područje potpuno zacijeli.