Tretmani protiv opadanja kose

PRP kose

PRP – Platelet Rich Plasma ili terapija sopstvenom plazmom bogatom trombocitima savremena je tehnika koja služi da podstakne regeneraciju ćelija i njihovo zaceljivanje. To i jeste razlog što se primenjuje i za rast kose kada nastupi proređivanje, kao i kada se želi bujnija, kvalitetnija i jača vlas koja brže raste. PRP kose na prirodan način stimuliše folikule dlake na rast, regeneraciju vlasišta i utiče na stvaranje novih krvnih sudova.

PRP kose je vrsta regenerativne medicinske metode koja pomoću trombocita, bioaktivnih proteina i stimulatora rasta koje sadrži krvna plazma samog pacijenta utiče na: zaustavljanje opadanja kose, obnovu tkiva vlasišta, rast nove kose i brže obnavljanje već postojeće. Utiče na stvaranje jače i deblje dlake, jer stimuliše postojeći folikul.

PRP je koristan samo kod osoba sa proređenom, slabom i tankom kosom. PRP ne može podstaći rast kose na mestima gde je potpuno izgubljena. U tim situacijama jedino rešenje je transplantacija kose.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je neinvazivna metoda tokom koje se specijalni mezokokteli implementiraju pomoću tankih iglica u mezoderm kože glave gdje se nalaze krvni sudovi i folikuli dlake. Time se stimuliše cirkulacija, hrani vlasište i obnavlja folikul dlake. Mezoterapija kose će doprinijeti sprječavanju daljeg opadanja kose, značajno poboljšati kvalitet postojeće dlake i stimulisati rast nove kose.

Tretman se izvodi u ordinacijiskim uslovima, a ukoliko niste u prilici da dolazite lično na tretmane, kod nas možete obezbijediti mezoterapijski set sa dermarolerom za kućnu upotrebu (dovoljno za 10 mjeseci).

Mezoterapija kosa ne može podstaći rast kose na mjestima gdje je potpuno izgubljena. U tim situcijama jedino rješenje je transplantacija kose.